Muskat

Muskat (Eugenios Nutmeg Nuggi)
Chinese Crested Hairless, Oppdretter: Tone B. Fisher/Eugenios

06.02.2010 – 06.04.2018

Muskat var den siste igjen av kineserne våre, og det var sårt å miste henne våren 2018. En epoke er på en måte over😟 Hun hadde desverre flere bite-episoder bak seg og den siste gangen var det vanskelig å beskytte henne lenger. Store hunder får ikke like mange sjanser, men siden hun var så liten har jeg prøvd å skjerme henne. Etter at vi flyttet til Vestfold og et relàtivt lite nærmiljø ble det vanskeligere og vanskeligere å holde henne unna det/de som var vanskelig for henne. Og jeg hadde ikke så mange andre valg til slutt enn å la henne gå😥

image

Muskeluska er ikke redd for litt snø, blir gjerne m på tur😛

image

Liten sjarmtasse😍

2015 – 2018: Husets sjef og generelt høy på seg selv. Favorittsport: rundeløping i høy fart:)

2014: Klasse 1 i agility til og med høstsesongen. Da ble hun pensjonert fordi hun blir så negativt  «berørt» av omgivelsene. Men vi trener fortsatt for kosens skyld.

2013: Går i klasse 1 i Agility/Hopp

Muskat kom i utgangspunktet som selskap til Gitte. Kineserne trives ofte best sammen:) Men siden hun er jevngammel med Engla har disse to utviklet et helt spesielt forhold. De leker, krangler, tøffer seg, og koser konstant. Rangen i flokken er stadig en liten vennlig disputt, men jeg tror nok Engla taper de fleste gangene.
Muskat er alles kjæledegge – og det vet hun å utnytte:)
Hun har flere kallenavn; Muskelusk, Blondie, Klatremus, Lillepus  og Musk. Hun lyder dem alle, omgjengelig sånn:)

I vinden… Strandtur på Lista:)

Muskat har litt mer pels/hår enn Gitte og dermed også litt tøffere når det kommer til uteaktiviteter. Hun blir lettere med Engla på tur og tang, som f eks. svømming. Ikke at hun nødvendigvis kaster seg uti selv, men hun svømmer… og løper, og tåler bedre både regn, snø, krattskog og høyt gress:)

Muscat på svømmetur

Muscat på svømmetur

Moder`n tror forresten at Muskat har vært veddeløpshest i et tidligere liv. Hun har en ganske så voldsom løpetrang.. Når mor slipper og sier «ut å løp», så løper Muskelusk i store ringer, gjerne på sletter osv i en voldsom fart, og utviser stor livsglede ved akkurat dette; å løpe fort.. rundt og rundt, om igjen og om igjen:) En dag skal mor sikkert lykkes med å filme dette…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s