Man tager hva man haver…nesten

Papegøyemoro!

Jacoene mine har en tendens til å herpe det meste de kommer over. Intet nytt der. Så det å tilby leker og tidsfordriv som varer litt er en utfordring. Butikkprisene på sånn moro med fine farger er mer enn stive, så det beste er jo å få til noe hjemmelaget som er ok, varer en stund – og er litt dekorativt:)

En forutsetning for å bruke materiell til leker, er at de kan tygges og herpes uten fare for gøyene. Fargestoffene(evt maling) må være ufarlig, gjerne vannfarget, tresortene må være naturlig, ikke innsatt med «noe». Det samme gjelder tauverk og annet. Jeg benytter gjerne det jeg finner utendørs i naturlig form, samt treleker laget for barn. I tillegg er jeg heldig å ha en del hundeleker i taumateriale. Disse blir borte på få sekunder hvis hundene får dem, så de gjør større nytte i en gøyeleke:)

I dag har jeg gjort en innsats med borremaskinen min:) En eske med 60 små treklosser, en pose runde trestaver (egentlig emballasje fra to nye agility slalom’er) og en tykk trepinne hvor deler var skåret opp i skiver er tiltenkt materiale til å lage to svinghusker til gøyene.

image

Alle treklossene, pinnene og rundpinnene fikk borret et hull i seg. Puh..

image

Litt stolt av meg selv:)

image

Første huske ferdig! Til Emma og Herman. Emma er glad i hundeleka, og da passer den jo fint til henne:)

image image

De to lømlene har vært løs og sammen med meg mens jeg lagde huskene. Men det betyr samtidig at jeg ikke får jobbet helt i fred:) Emma er særdeles rask på kjøkkenet, og en stor sabotør av de fleste oppgaver… Herman satt denne gangen pent og så på oss, mens Emma for lengst har hodet langt ned i diverse kjøkkensaker/kurver…

image

Siste huske ferdig! Lille Henri liker også å bite, gnage og småherpe ting, men han er enda liten og har ikke store kruttet i nebbet sitt, selv om han gjør en iherdig innsats:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s